Τα τέρατα στη φυλακή για να «γλιτώσει το παιδί»

τέρατα

Αθώες ψυχές που καταστρέφονται από τα τέρατα της κοινωνίας μας.

Λίγες μέρες έχουν περάσει από την δημοσιοποίηση της υπόθεσης του Κολωνού, και μαζί με αυτή έχουν έρθει στη δημοσιότητα και άλλες υποθέσεις για βιασμούς ανηλίκων. Θέλαμε με αφέλεια να πιστεύουμε ότι στο σημερινό κόσμο τα πράγματα είναι καλύτερα. Ότι παιδιά δεν κακοποιούνται, δεν εκπορνεύονται και ότι έχουν γονείς που τα προστατεύουν και δεν τα καταστρέφουν. Δυστυχώς πολλές φορές οι οικογένειες μας , είναι η αρχή του τέλους μας. Ή τουλάχιστον για κάποιες αθώες ψυχές.

Τα 213 άτομα που ήταν στην αναμονή για να βιάσουν ένα παιδάκι ίσως δείχνουν και την πραγματική πλευρά της βαριά άρρωστης κοινωνίας μας. Της κοινωνίας, όπου ένας «πατέρας» αφού πληρώσει για να βιάσει ένα ανήλικο παιδί, επιστρέφει με ευκολία στη συνέχεια στο σπίτι του και στα τρία ανήλικα παιδιά του. Ένα υγιές μυαλό σίγουρα θα δυσκολεύεται αρκετά να αποδεχτεί την αλήθεια των πραγμάτων και ίσως αυτό είναι το φυσιολογικό.

Λένε στις ειδήσεις αρκετά για τις κοινωνικές υπηρεσίες, για την πρόνοια, για το κράτος και για το πώς αντιμετωπίζουν, προλαμβάνουν τέτοιες καταστάσεις ή και προστατεύουν τα θύματα στη συνέχεια. Δυστυχώς αυτή η  πρόσφατη υπόθεση,  απέδειξε καθαρά ότι δεν υπάρχει πρόνοια στην Ελλάδα. Ότι θα πάνε για τυπικό έλεγχο σε περιστατικά που έχουν καταγγελθεί, άλλα θα τα βρουν όλα φυσιολογικά με αποτέλεσμα να έχουμε τρία νεκρά παιδιά από τη μητέρα τους και ένα 12χρονο που πιθανότατα με την έγκριση της μητέρας του, έπεσε θύμα πολλαπλών βιασμών για τα λεφτά. Άραγε, όλες αυτές οι υπηρεσίες που υπάρχουν για να βοηθούν της μικρές αθώες ψυχές, θα βρουν τρόπους να προλαμβάνουν περιστατικά και να γίνουν επιτέλους χρήσιμες;

Η οικογένεια του θύματος είναι άλλη μια μεγάλη ιστορία. Κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι εμπλέκεται στην υπόθεση ενεργά. Προς το παρόν η μητέρα κατηγορείται και βρίσκεται υπό κράτηση αλλά ουδείς μπορεί να προβλέψει τώρα ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Μία μητέρα 8 παιδιών, που αν κριθεί ένοχη, ούτε θέλουμε να σκεφτούμε τι θα έχει κάνει και στα υπόλοιπα παιδιά της. Τουλάχιστον βρέθηκαν άνθρωποι στο οικογενειακό τους περιβάλλον που ανακάλυψαν τι συνέβαινε όλο αυτό το καιρό και έδρασαν.

Στα μέσα της εβδομάδας, πέρα από την υπόθεση του Κολωνού, βρεθήκαμε αντιμέτωποι και με άλλες δύο καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων. Η μία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ, όπου και παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση για να ξεχάσει την κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της τα τελευταία 3 χρόνια. Από τον πατέρα της, τον άνθρωπο που υποτίθεται θα έπρεπε να την προστατεύει από την άρρωστη κοινωνία, και όχι να βγάζει όλη αυτή την αρρώστια πάνω της. Στην τελική, δεν χρειάζεται όλοι να κάνουν παιδιά. Γιατί τα παιδιά είναι ψυχές, που αν τις καταστρέψεις από την αρχή, τότε γιατί μπήκες στον κόπο να τα κάνεις; Από την άλλη, η 14χρονη κοπέλα που είχε χαθεί από τη Νίκαια και βρέθηκε στο Μαρκόπουλο, φρικτά κακοποιημένη αφού 5 άντρες, θεώρησαν ότι έχουν όλη τη δύναμη και την εξουσία πάνω της να την βιάσουν ομαδικά. Λες και είναι ένα αντικείμενο χωρίς ζωή που η μόνη χρήση του είναι για την προσωπική τους ευχαρίστηση και για να βγάλουν όποια άρρωστη σκέψη κι επιθυμία έχουν πάνω της.

Αποτέλεσμα; Συνεχίζουν να καταστρέφουν ζωές. Παιδικές ζωές που ίσως καταφέρουν να ξεπεράσουν τα τραύματα που τους άφησαν. Τραύματα που δύσκολα αφήνει κάποιος πίσω, και μέχρι να τα αφήσει έχει χάσει πολύτιμα χρόνια ανεμελιάς και παιδικότητας. Έχει χάσει όλα τα καλά που έρχονται μαζί με την παιδική ζωή.

Ώρα για δράση λοιπόν. Τέρμα πια τα ευχολόγια. Τα τέρατα στη φυλακή και τα παιδιά ελεύθερα να ζήσουν. Να βγουν όλες οι λίστες στη δημοσιότητα για να γλυτώσει το παιδί και το κάθε παιδί που θα βρεθεί στα χέρια των «ανθρώπων» αυτών.