Όπως πέρυσι, πολλά τα μέτωπα

Φωτιά

"Μαύρες" μέρες και νύχτες για άλλη μια χρονιά

Να μιλήσουμε για έναν αριθμό ρεκόρ. Ο αριθμός των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν από την αρχή του έτους έως σήμερα στην Ευρώπη ξεπερνά τις 3.500.000. Αριθμός ρεκόρ. Ένα δυσάρεστο και σίγουρα μη επιθυμητό ρεκόρ. Πολλές από αυτές τις πυρκαγιές ξέσπασαν στον Ελλαδικό χώρο. Μετά από ένα ιδιαίτερα άσχημο καλοκαίρι που πέρασε όσον αφορά τις φωτιές δε φαίνεται να έγιναν μάθημα όσα θα έπρεπε να γίνουν. Το περσινό καλοκαίρι αποδείχθηκε καταστροφικό για τα οικοσυστήματα της Ελλάδας. Δάση μεγάλων εκτάσεων, ολόκληρες περιοχές, κατοικίες ανθρώπων και καταφύγια ζώων έγιναν στάχτη. Μετά λοιπόν από αυτό το καλοκαίρι, ερχόμαστε στο καλοκαίρι του 2022 όπου αρχίζει να παίζει σε επανάληψη το ίδιο επεισόδιο.
Δυστυχώς λοιπόν, ήδη έχουν ξεσπάσει από τις αρχές του καλοκαιριού πολυάριθμες πυρκαγιές. Πυρκαγιές που παρότι εκδηλώνονται σε νέα χρονιά, δεν απέχουν πολύ από το να αποδειχθούν τόσο καταστροφικές, όσο πυρκαγιές των περασμένων χρόνων.

Απειλούνται σπίτια, περιουσίες. Όμως κατά κύριο λόγο απειλούνται ζωές. Η ζωή είναι πάνω από όλα και με το να καις το δάσος καις τη ζωή. Βλέπουμε λοιπόν ξανά φωτιές σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε ολικές καταστροφές.
Οι φλόγες αφήνουν στο πέρασμα τους στάχτη, διαλύουν οτιδήποτε έρθουν σε επαφή, δημιουργούν έρημα τοπία. Είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα δάση μας. Τα δάση, είναι το οξυγόνο μας. Τα δάση, είναι το καταφύγιο τόσον πλασμάτων, το σπίτι τους. Τα δάση είναι ανεκτίμητης αξίας. Είναι χρέος όλων μας να τα φροντίζουμε μα κυρίως να τα προστατεύουμε, ώστε να μη τα χάσουμε.