Ποτέ δεν είναι αργά για hobby

Hobby

Τι κι αν περνούν τα χρόνια, ποτέ δεν είναι αργά να πάρεις την απόφαση να ξεκινήσεις την ασχολία που θέλεις να βάλεις στο πρόγραμμά σου.

Οι περισσότεροι από εμάς, ήδη από τα σχολικά μόλις χρόνια, έχουμε ανακαλύψει είτε από μόνοι μας, είτε με τη βοήθεια των γονιών μας, ασχολίες και hobby που μας γεμίζουν και μας ενδιαφέρουν. Με αυτές τις ασχολίες, ανακαλύψαμε ταυτοχρόνως, εάν έχουμε κάποια κλίση στην γυμναστική, στις τέχνες, στις γλώσσες, στην τεχνολογία και σε πολλούς ακόμη τομείς. Αρκετά τυχεροί όσοι είχαν τον χρόνο να αποκτήσουν λοιπόν ένα hobby.

Ασχολίες και hobby που τις ονομάσαμε εξωσχολικές δραστηριότητες, τις οποίες μετά το σχολείο για κάποιο παράξενο λόγο τις αφήσαμε, τις παρατήσαμε. Λες και απλώς γεμίζαμε το πρόγραμμα και το χρόνο μας, όταν πηγαίναμε σχολείο. Λες και τώρα δεν μπορούμε να βρούμε τον ελάχιστο χρόνο, να φτιάξουμε την καθημερινότητά μας έτσι, ώστε να συνεχίσουμε αυτές τις ασχολίες.

Κι όμως, λάθος οι σκέψεις που κάνουμε.

Έχουμε πολύ παραπάνω χρόνο στα μετασχολικά χρόνια, πάρα στα σχολικά. Έχουμε επίσης αρκετή ενέργεια και όχι τόσο καθημερινό διάβασμα. Για τον ελεύθερο αυτό χρόνο και την ενέργεια στην νεανική ηλικία, είναι σημαντικό να βρούμε λίγο χώρο κάθε μέρα για τις ασχολίες αυτές. Οι ασχολίες που επιλέγουμε συνειδητά προσφέρουν την ψυχική μας ηρεμία, την προσωπική ολοκλήρωση, την αυτοπραγμάτωση, την επαναφόρτιση των μπαταριών μας και το διάλειμμα που αναζητούμε μέσα στην πίεση της καθημερινής ζωής.

Τι κι αν δεν είχαμε κάποιο hobby παλιότερα; Τι κι αν είχαμε και το σταματήσαμε; Τι κι αν πέρασαν χρόνια; Τι κι αν δεν είχες τα μέσα ή τα χρήματα για να ασχοληθείς με κάτι που σε ενδιέφερε; Τι κι αν δεν είχες τον χρόνο;

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις την ασχολία που σκεφτόσουν καιρό πως θες να έχεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Δεν είναι αργά να ξαναρχίσεις το hobby, που για λίγο καιρό άφησες στην άκρη για να επιτύχεις κάποιον άλλον στόχο σου ή γιατί ήθελες να ξεκουραστείς για λίγο.

Άδραξε την ευκαιρία και ξεκίνα ένα hobby, που θα σου δίνει την ενέργεια και την όρεξη για μια ζωή που σε γεμίζει. Έχεις όλα τα εφόδια που χρειάζεσαι. Χρόνος, ενέργεια, ηλικία. Το μόνο που μένει λοιπόν; Η απόφαση. Κάποιος λόγος όμως σε κίνησε να διαβάσεις το άρθρο αυτό και τώρα έχεις την πρόφαση να πάρεις μία απόφαση, που μόνο να σε ωφελήσει μπορεί.