Η Generation Z του ελληνικού αθλητισμού είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει!

Generation Z

Mπορεί τα αγωνιστικά επιτεύγματα τους να πέρασαν σε δεύτερη μοίρα αλλά τα κατορθώματα αυτών των παιδιών μόνο ανάξια λόγου δεν είναι.

Αναδημοσίευση από: in.gr

 

“Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, με τη συμμετοχή περίπου 3600 αθλητών ηλικίας 14-18 ετών από 48 χώρες της Ευρώπης.

Φυσικά υπήρχε και συμμετοχή της Ελλάδας που πήγε με πολυπρόσωπη ομάδα αποτελούμενη από 67 αγόρια και κορίτσια που συμμετείχαν στο ενόργανη γυμναστική, το στίβο, το μπάσκετ 3Χ3, το τζούντο, το mountain bike, την ποδηλασία δρόμου, το skateboard, την κολύμβηση, το τένις και το βόλεϊ.

Και μπορεί τα αγωνιστικά επιτεύγματα τους να πέρασαν σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας και την ξέφρενη πορεία της Εθνικής ομάδας πόλο ως τον τελικό, αλλά τα κατορθώματα αυτών των παιδιών μόνο ανάξια λόγου δεν είναι!

H Ελλάδα κατέρριψε όλα τα ρεκόρ στη συγκομιδή μεταλλίων κατακτώντας 13, τα περισσότερα σε σχέση με τις προηγούμενες 16 διοργανώσεις. Οι προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις ήταν έξι μετάλλια, στα Ολυμπιακά Φεστιβάλ του 1995 και του 1997! Η ομάδα μας κατετάγη στην 16η θέση του πίνακα των μεταλλίων, ξεπερνώντας χώρες με τεράστια παράδοση στον αθλητισμό, όπως η Σερβία, η Ολλανδία και η Σουηδία.

Για να φανεί το μέγεθος των ελληνικών επιτυχιών, αξίζει να επισημανθεί ότι το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (ΕΥΟF) είναι μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για νέους Ευρωπαίους αθλητές που επιθυμούν να αποκτήσουν διεθνή εμπειρία και ουσιαστικά αποτελεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί από τους αθλητές που συμμετείχαν στο παρελθόν στο EYOF έχουν κατακτήσει αργότερα στην καριέρα τους Ολυμπιακά μετάλλια και σίγουρα στο μέλλον κάποια από αυτά τα 12 Ελληνόπουλα (η Μαρία Ραφαηλίδου κατέκτησε δύο μετάλλια) θα μας κάνει ξανά υπερήφανους σε επίπεδο κορυφαίων αγώνων.

Για παράδειγμα ο 17χρονος Γιάννης Γκάρτσιος που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, πέτυχε ρεκόρ αγώνων με 15.73  ‘H o Aντωνάτος που κέρδισε την πρώτη θέση στη σφαιροβολία με 20.72 άφησε εξήντα εκατοστά πίσω τον δεύτερο στο αγώνισμα Φινλανδό αντίπαλο του και ένα ολόκληρο και ένα ολόκληρο μέτρο, τον τρίτο στην κατάταξη Γερμανό Καρβάλιο.

 

Τη μερίδα του λέοντας στα ελληνικά μετάλλια είχε ο στίβος με και ακολούθησαν η κολύμβηση με δύο και η γυμναστική με ένα! H  Generation Z του ελληνικού αθλητισμού απέδειξε ότι διαθέτει τεράστιο ταλέντο έχει, αρκεί να της δοθεί η δέουσα προσοχή και στήριξη!

Για την ιστορία, αυτά είναι τα μετάλλια που πήρε η Ελλάδα και κρατήστε τα ονόματα τους. Στο μέλλον θα τους ξαναδείτε στο βάθρο σπουδαίων διεθνών διοργανώσεων:

 

Χρυσά

Δημήτρης Αντωνάτος – Στίβος σφαιροβολία – 20.72

Γιάννης Γκάρτσιος – Στίβος τριπλούν – 15.73 ρεκόρ αγώνων

Ασημένια

Ιουλιάννα Ρούσου – Στίβος 800 μ. – 2:06.68 Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 Γυναικών

Μαρία Ραφαηλίδου – Στίβος σφαιροβολία – 16.25

Βλαδίμηρος Ανδρεάδης – Στίβος 400 μ. εμπόδια – 52.70

Σεραφείμ Εμινίδης – Γυμναστική πλάγιος ίππος

Δέσποινα Πυρίλη – Kολύμβηση 100μ ύπτιο – 1:02.15 Πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων

Βαγγέλης Ντούμας – Κολύμβηση 100μ πρόσθιο – 1:02.88

Χάλκινα

Πασχάλης Γεννίκης – Στίβος ύψος – 2.06 ισοφάριση ατομ. ρεκόρ

Παύλος Κριαράς – Στίβος επί Κοντώ – 5.05 ατομ. ρεκόρ ανοικτού στίβου

Εβίνα Παναγιώτου – Στίβος επί Κοντώ – 3.90

Μαρία Ραφαηλίδου – Στίβος δισκοβολία 47.95 ατομ. ρεκόρ

Νίκος Σιδηρένιος – Στίβος σφυροβολία – 73.41 ατομ. ρεκόρ”