Χριστούγεννα: 10 αγαπημένες συνήθειες

Συνήθειες

Μαζέψαμε 10 από τις αγαπημένες συνήθειες των παιδιών τα Χριστούγεννα.

 

Σαν παιδιά και εμείς, ανυπομονούσαμε να έρθουν τα Χριστούγεννα. Μαζί με τα Χριστούγεννα όμως, είχαμε και αγαπημένες συνήθειες που περιμέναμε πως και πως να έρθουν πάλι.

  1. Τα δώρα

Τα δώρα που παίρναμε από τους γονείς μας, από τους φίλους μας, συγγενείς και γενικότερα από οπουδήποτε μπορούσαμε να πάρουμε κάποιο δώρο. Όχι ότι τα είχαμε και όλα ανάγκη, αλλά ήταν σίγουρα μια τεράστια χαρά που παίρναμε με το να ξετυλίγουμε με ανυπομονησία το χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα.

Χριστούγεννα: 10 αγαπημένες συνήθειες

  1. Διακοπές από το σχολείο

Εκεί γύρω στις 20 με 23 Δεκέμβρη, ερχόταν η τελευταία μέρα του σχολείου για περίπου 2 με 3 εβδομάδες. Μες τη χαρά, και μετά από το μικρό παρτάκι της τελευταίας μέρας, επιστρέφαμε πως και πως σπίτι γνωρίζοντας ότι θα αργήσουμε λίγο να επιστρέψουμε στα θρανία.

  1. Φαγητό

Το ατελείωτο φαγητό που οριακά φτάνει να μας ταΐζει όλο τον Ιανουάριο. Από τη γαλοπούλα, τις πατάτες φούρνου ή ό,τι είχε ο καθένας στο τραπέζι του, μέχρι και τα διάφορα γλυκά.

  1. Διακοπές

Διακοπές με την οικογένεια σε κάποιον Χριστουγεννιάτικο προορισμό ή και στο χωριό. Χιόνια, γέλια, εκδρομές και γενικότερα στιγμές ζεστασιάς και αγάπης.

  1. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες…

Γλυκά που παραμονές ξυπνούσαμε να φτιάξουμε με τους γονείς μας. Πολλές φορές κατέληγαν μία μεγάλη αποτυχία αλλά τουλάχιστον διασκεδάζαμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας με τους γονείς μας.

  1. Άγιος Βασίλης

Να προλάβουμε να στείλουμε το γράμμα αρκετά νωρίς για να έρθει το δώρο που ζητήσαμε. Τη παραμονή το βράδυ να αφήνουμε μπισκότα και γάλα στο σαλόνι κοντά στο δέντρο και να παλεύουμε, χωρίς επιτυχία, να μείνουμε ξύπνιοι για να τον πετύχουμε στο τζάκι.

Χριστούγεννα: 10 αγαπημένες συνήθειες

 

  1. Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

Σε κάποιο σπίτι με οικογένεια ή οικογενειακούς φίλους, να τρώμε πολύ και στην τηλεόραση να παίζει «Στην υγειά μας βρε παιδιά». Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, να μαζευόμαστε όλοι μαζί για την αντίστροφη μέτρηση και στις 12 να κλείνουμε το γενικό του ρεύματος για το εφέ. Και μετά τα σταυροφιλήματα και οι ευχές για ένα καλύτερο έτος.

  1. Βασιλόπιτα

Από τα πιο βασικά σημεία της αλλαγής του χρόνου. Να μαζευόμαστε για τη βασιλόπιτα, κάνοντας προσευχή να μας τύχει το φλουρί. Για εμάς τους κλαψιάρηδες που σπάνια έπεφτε στο κομμάτι μας, φρόντιζε συνήθως κάποια γιαγιά να βάλει κρυφά ένα κέρμα και στο κομμάτι μας.

  1. Χριστουγεννιάτικος στολισμός

Κάθε χρόνο η ίδια ανυπομονησία για το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ανυπομονησία και ενθουσιασμός για τις μέρες που το σπίτι πλημμυρίζει με φως, στολίδια, χρυσόσκονη και μαγεία.

Χριστούγεννα: 10 αγαπημένες συνήθειες

 

  1. Βόλτες σε Χριστουγεννιάτικα χωριά μέσα στη πόλη

Πηγαίνοντας με φίλους και οικογένεια σε μικρά στολισμένα εμπορικά χωριά, με χριστουγεννιάτικα στολίδια.  Τριγυρνώντας ανάμεσα σε ξύλινα σπιτάκια, με μουσικές σε ηχεία, χορωδίες να τραγουδούν τα κάλαντα και μικρά μαγαζάκια να πωλούν γλυκίσματα και ζεστά ροφήματα.