Το Παρίσι διπλασιάζει τις τιμές για τα ΜΜΜ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Παρίσι

Ο Δήμος των Παρισίων ανακοίνωσε αύξηση περί το 100% σε αρκετά από τα εισιτήρια της δημόσιας συγκοινωνίας την περίοδο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Ο Δήμος των Παρισίων ανακοίνωσε αύξηση περί το 100% σε αρκετούς από τα εισιτήρια της δημόσιας συγκοινωνίας μεταξύ 20 Ιουλίου και 8 Σεπτεμβρίου 2024, περίοδος που συμπίπτει με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα αυξήσουμε σημαντικά την προσφορά μεταφοράς και δεν είναι δίκαιο να πληρώνουν οι κάτοικοι της περιοχής του Παρισιού αυτό το κόστος, επομένως θα δημιουργήσουμε μια νέα κάρτα μεταφοράς, Παρίσι 2024», ανέφερε η πρόεδρος της περιοχής Ile de France, η συντηρητική Valérie Pécresse, σε μήνυμα της στα κοινωνικά δίκτυα.

Η αύξηση αυτή στοχεύει να καλύψει, τουλάχιστον εν μέρει, τα 200 εκατ. ευρώ έκτακτων δαπανών που υπολογίστηκαν από τις περιφερειακές αρχές για τη βελτίωση και αύξηση των δρομολογίων του δημόσιου δικτύου κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Η κάρτα που ανακοινώθηκε από την Pécresse θα περιέχει τιμές που σε αρκετές περιπτώσεις διπλασιάζονται από αυτές που ισχύουν σήμερα. Αυτό συμβαίνει με την εβδομαδιαία τιμή για το Παρίσι και ολόκληρη την περιφέρειά του, η οποία πηγαίνει από τα 30 ευρώ που είναι σήμερα στα 70 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα μεμονωμένα εισιτήρια μετρό και λεωφορείων, για παράδειγμα, θα πάνε από 2,10 ευρώ σε 4.

Αυτές οι αυξήσεις, που στοχεύουν στα σχεδόν 10 εκατομμύρια αναμενόμενους επισκέπτες, δεν θα επηρεάσουν τους τακτικούς χρήστες του δικτύου μεταφορών (μετρό, προαστιακά τρένα, λεωφορεία και τραμ), δήλωσε η Pécresse, η οποία ενθάρρυνε τον κόσμο να αγοράσει εισιτήρια εκ των προτέρων για να προλάβει την κανονική τιμή.

Παράλληλα με αυτή την αύξηση, η δήμαρχος του Παρισιού, η γαλλο-ισπανίδα Anne Hidalgo και η γαλλική κυβέρνηση συγκρούστηκαν για την ποιότητα των μεταφορών.

Σύμφωνα με την Hidalgo, οι μεταφορές, που δεν υπάγονται στη δικαιοδοσία τους, δεν θα είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν τόσους πολλούς χρήστες το 2024, ενώ ο υπουργός Μεταφορών, Clément Beaune, κατήγγειλε «πολιτική προδοσία» από την πλευρά της συμβούλου.