Η εύθραυστη πλευρά της Generation Z

Generation Z

Η Generation Z κρύβει μια εύθραυστη πλευρά που μερικές φορές δεν κρύβεται.

Είναι ένα άγχος που πολλαπλασιάζεται και πολύ συχνά που αποδίδεται στις προσδοκίες, πρώτα απ’ όλα των ενηλίκων από τους genzenders. .

Είναι το άγχος του να μην είσαι στο ίδιο επίπεδο με τους γονείς σου, να αποτύχεις, να μην ξέρεις τι να κάνεις στην καθημερινή ζωή και στο μέλλον. Η επιβεβαίωση αυτής της αντιλαμβανόμενης πίεσης έρχεται από μια διαδικτυακή έρευνα που διεξήχθη από το ScuolaZoo, η οποία ρώτησε τους ακόλουθούς του ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες τους, με απογοητευτικά αποτελέσματα.

 Μεταξύ των απαντήσεων που ελήφθησαν, μερικές από τις πιο αναφερόμενες ήταν «είμαι μόνος» (45%) και «αποτυχία» (33%).

Σήμερα, 3 στα 4 παιδιά που αποφασίζουν να αποσυρθούν από την κοινωνική ζωή, από την παρέα τους, από τη σύγκριση με τους συνομηλίκους τους, το κάνουν λόγω άγχους.

Με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο Instagram, τα παιδιά ρωτήθηκαν τι φοβούνται περισσότερο όταν σκέφτονται τη ζωή τους ή τα επόμενα ταξίδια που θέλουν να κάνουν.

Δεν έλειψαν οι κλασικές απαντήσεις για την απώλεια εγγράφων ή βαλίτσες, για το ότι δεν μπορούν να τελειώσουν το σχολείο ή να βρουν τη δουλειά των ονείρων τους.

Αλλά πάνω από όλα προέκυψε ότι το 45% των παιδιών φοβάται ότι θα μείνουν μόνα, (33%) των παιδιών φοβούνται μήπως αποτύχουν, μήπως χαθούν σε δύσκολες στιγμές της ζωής και ότι δεν θα μπορέσουν να ξαναβρούν τον εαυτό τους.

Το να μην έχεις τα εργαλεία, να μην είσαι προετοιμασμένος ούτε από την οικογένεια ούτε από το σχολείο για να αντιμετωπίσεις σημαντικές επιλογές.

Ακούει κανείς;