«Οι Måneskin είναι το μεγαλύτερο ροκ συγκρότημα στον κόσμο»

Måneskin

Τους Måneskin όρισε ο Μικ Τζάγκερ ως διάδοχο των Rolling Stones.

Τον διάδοχο των Rolling Stones όρισε ο θρυλικός Μικ Τζάγκερ σε συνέντευξη του στην Corriere della Sera με αφορμή την κυκλοφορία του «Hackney Diamonds» – του νέου και πολυαναμενόμενου άλμπουμ του μυθικού συγκροτήματος.

Και το όνομα αυτών; «Måneskin»! Ακριβώς για αυτούς τους Måneskin, ο Τζάγκερ δήλωσε: «Δεν ξέρω αν το ροκ ως μορφή μουσικής έχει μέλλον, αν θα διαρκέσει πολύ περισσότερο ή αν θα ζήσει σε μια… απολιθωμένη μορφή. Φυσικά, σήμερα με εκπλήσσει που το μεγαλύτερο ροκ συγκρότημα στον κόσμο είναι ιταλικό. Η Ιταλία έχει μια φανταστική μουσική παράδοση, αλλά σίγουρα δεν είναι γνωστή για ροκ μπάντες!

 

Κάναμε ένα σόου μαζί τους και είχαν υπέροχη ανταπόκριση από το κοινό, πήγαν πολύ καλά. Είναι το συγκρότημα των σημερινών εικοσάχρονων και όλοι θα περιμέναμε να υπάρχει ένα αγγλικό ή αμερικανικό γκρουπ σε αυτό το μέρος. Κι όμως ήταν αυτοί. O Μικ Τζάγκερ δεν ήταν ο πρώτος που εξέφρασε την εκτίμησή του για τους Måneskin. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο εξίσου εμβληματικός Iggy Pop επαίνεσε το συγκρότημα. Ο frontman των Stones είπε: «Είναι ένα πολύ δυνατό συγκρότημα. Ο τραγουδιστής είναι απίστευτος και η μπασίστας κάνει καλά τον ρόλο της χωρίς υπερβολές, αλλά στη σκηνή και στα βίντεο τους δείχνει ότι είναι πυροτέχνημα. Ο κιθαρίστας είναι ήρεμος και δυνατός, κοντά στον Joe Perry. Ο ντράμερ είναι πολύ έξυπνος, παίζει ροκ αλλά έχω την αίσθηση ότι καταλαβαίνει ότι υπάρχει μια ευρύτερη ομάδα ανθρώπων που ακούει χορευτική, techno και συνθετική μουσική, οπότε παίζει και πολύ απλά στα τέσσερα τέταρτα. Διάβασα σε μια από τις συνεντεύξεις τους ότι άρχισαν να κάνουν busking στη Ρώμη και έπρεπε να παλέψουν με άλλες ομάδες για να έχουν μια καλή θέση. Μπορείτε να δείτε ότι έχουν αυτό το υπόβαθρο, ότι έχουν κάνει κάτι μαζί, ότι έχουν γευτεί λίγη φτώχεια και σκοτάδι, νομίζω ότι αυτό τους δίνει ένα ορισμένο πλεονέκτημα».

 

Το νέο άλμπουμ «Hackney Diamonds» των Rolling Stones – το πρώτο άλμπουμ μετά από 18 χρόνια είναι ήδη must για όλο τον κόσμο. Επίτιμοι καλεσμένοι, η Lady Gaga, ο Stevie Wonder και ο Paul McCartney!

 

«Νομίζεις ότι το πάρτι τελείωσε/όταν μόλις ξεκίνησε». Φανταστείτε τον εαυτό σας με αυτές τις λέξεις στο στόμα σας σε ηλικία ογδόντα ετών. Ο Μικ Τζάγκερ, παραμένει υπέροχος. Οι Stones του είναι αθάνατοι! Όσο για τους Måneskin; Θα κυκλοφορήσουν το «Rush (Are U Coming?)» στις 10 Νοεμβρίου, μια νέα έκδοση του τελευταίου τους «στούντιο – άλμπουμ» με την προσθήκη 5 ακυκλοφόρητων κομματιών.

 

Οι πρώην (νυν και αεί) και οι επόμενοι!