«Ολυμπιακός με μέλλον»

Ολυμπιακός

Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου μιλούν στο genz.gr  για τις 100 σερί νίκες του Ολυμπιακού.

Μηχανή. Ασταμάτητη. Μια από τις καλύτερες στον κόσμο. Η Ελευθερία, η δεύτερη από τις αδελφές Πλευρίτου, γράφει τη δική της ιστορία στις πισίνες. Βασική κι αναντικατάστατη σε όλες τις μεγάλες
επιτυχίες του Ολυμπιακού μίλησε στο genz.gr  λίγο μετά την επίτευξη των 100 σερί νικών στην Α1. Ορόσημο κι αφετηρία για ακόμη περισσότερα στη συνέχεια.

 

Η ίδια πάντα χαμηλών τόνων είναι πάντα υπέρ της ομάδας και της σκληρής δουλειάς. Τα ρεκόρ
έπονται. Παρούσα μαζί με τις αδελφές της σε αυτές τις 100 σερί νίκες, Ελευθερία Πλευρίτου είναι προσγειωμένη. Σοβαρή, μετρημένη, ηγέτης. Ξέρει τους στόχους και δεν παρασύρεται.  Μετά από 3 Πρωταθλήματα Ευρώπης, 1 LEN Trophy, 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 10 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 5 Κύπελλα Ελλάδας και 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας με τον Ολυμπιακό ξέρει καλά τι είναι και πως είναι στη πισίνα.

«Προφανώς ποτέ δεν μπορούμε να υπολογίζουμε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Σίγουρη αυτή η ομάδα από το 2014 με την κατάκτηση του ΛΕΝ Τρόφι, του πρώτου ευρωπαϊκού μας τίτλου, ξεκίνησε να έχει μια πολύ λαμπρή πορεία. Με πολλές κατακτήσεις. Πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκά. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέραμε ότι φτάσαμε στις 100 σερί νίκες. Γνωρίζαμε ότι είχαμε χρόνια να χάσουμε, αλλά όχι πόσες ακριβώς νίκες έχουμε. Φυσικά και είμαστε πολύ χαρούμενες για αυτό και θέλουμε να το συνεχίσουμε. Απλά εμείς κοιτάμε ένα – ένα τα παιχνίδια. Είναι όλοι διαφορετικοί στόχοι. Είναι πολλά και συνεχόμενα τα παιχνίδια. Πρωτάθλημα, Ευρώπη, κάποια στιγμή θα μπει και το κύπελλο. Τα βλέπουμε ένα – ένα τα ματς και φυσικά θέλουμε να τα πάρουμε όλα. Αν μπορέσουμε να τελειώσουμε και τη φετινή χρονιά δίχως ήττα θα ήταν το ιδανικό. »

 

-Το απόλυτο ρεκόρ (των ανδρών) είναι 163 σερί νίκες. Το σκέφτεστε; 

«Τώρα κοιτάμε ένα – ένα τα ματς. Ας μην προτρέχουμε. Η ομάδα έχει μέλλον. Έχουμε και πολλές νέες αθλήτριες. Θα δούμε. Ας μη βιαζόμαστε. Μιλάτε για κάτι που θέλει άλλα δυο – τρία χρόνια ακόμη. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά. Βήμα – βήμα για να γινόμαστε καλύτερες. Δεν βιαζόμαστε. Τώρα μετράει η φετινή χρονιά».

 

-Υπάρχει διαφορά στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι;

«Σίγουρα έχει διαφορά. Έχουμε αλλάξει προπονητή που είναι πολύ σημαντικό. Έχουν φύγει κάποιες αθλήτριες, έχουμε προσθήκες με κορίτσια από τις ακαδημίες μας. Σίγουρά είναι σημαντικό. Είμαστε μόνο Ελληνίδες κι αυτό μας αρέσει πολύ. Γεμάτο ρόστερ, πολύ καλές όλες, σε όλες τις ηλικίες, οπότε προς το καλύτερο είναι η διαφορά. Πάντα προς το καλύτερο πάμε και για αυτό προσπαθούμε. »

-Στόχος το τρεμπλ;

«Έχουμε μέλλον ακόμη. Σίγουρα η ομάδα φαίνεται ότι είναι φαβορί για πρωτάθλημα, κύπελλο και για φαϊναλ φορ. Δεν θα μιλήσω για ευρωπαϊκό, έχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Θέλουμε να το καταφέρουμε, αλλά επαναλαμβάνω πως πάμε βήμα – βήμα. Δεν προτρέχουμε. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας. Δεν προτρέχουμε επειδή ήδη έχουμε κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Το βλέπουμε βήμα – βήμα και με δουλειά».

 

Η πιο μεγάλη από τις Πλευρίτου, η Μαργαρίτα, αρχηγός στο «ερυθρόλευκο»… τσουνάμι που σαρώνει τις ελληνικές και τις ξένες πισίνες έχει την ίδια φιλοσοφία.

-Εκατό σερί νίκες; Πολλές δεν είναι;

«Δεν ήταν κάτι που σκεφτόμασταν. Πάμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Αυτό και τίποτε άλλο. Χαίρομαι πάρα πολύ επειδή δουλεύουμε κάθε μέρα πάρα πολύ στην προπόνηση. Δεν μας το χαρίζει κανείς. Προσπαθούμε πολύ καθημερινά. Είμαι πολύ υπερήφανη για την ομάδα, για όλες μας. Είμαι χαρούμενη που φτάσαμε τις 100 σερί νίκες. Αυτό και συνεχίζουμε».

 

-Που θα το φτάσετε;  Το περιμένατε όταν το ξεκινούσατε πριν από 4,5
χρόνια;

«Σίγουρα όχι, αλλά η προπόνηση που κάνουμε στόχος είναι να μην χάνουμε ούτε ένα παιχνίδι. Παίζουμε όπως αρμόζει σε αυτή την ομάδα, στην προπόνηση, στη δουλειά που κάνουμε κάθε μέρα, κάθε λεπτό. Είμαι υπερήφανη για την προσπάθεια μας».

 

-Εχει αλλάξει κάτι;

«Έχουμε αλλάξει προπονητή που είναι πάρα πολύ σημαντικό σε ομάδα. Είναι κάτι που καθορίζει την εικόνα της ομάδας. Από εκεί και πέρα κάνουμε πάρα πολύ προπόνηση και αυτό έχει αρχίσει να βγαίνει μέσα στα παιχνίδια. Έχουμε αρχίσει να νιώθουμε άνετα με αυτά που μας ζητάει ο προπονητής μας και φαίνεται στα αποτελέσματά μας».

-Θα το συνεχίσετε;
«Σίγουρα είναι κάτι που έχουμε στο μυαλό μας. Θέλουμε να είμαστε αήττητες παντού. Για αυτό παλεύουμε πάντα…»