23.7.2018: Ποτέ ξανά

23.8.2018

Το παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο από επιζώντες μας περιγράφει τις τραγικές στιγμές που έζησε ο κόσμος εκείνη την μαύρη Δευτέρα του Ιουλίου.

Πέρασαν 4 χρόνια από την μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων ετών στη χώρα μας. Οι ψυχές που χάθηκαν ήταν πολλές, το περιβάλλον καταστράφηκε για ακόμη μία φορά, και ο κρατικός μηχανισμός και συντονισμός ήταν απών.
Τα θύματα ήταν 102, και ο κόσμος ζητάει δικαιοσύνη, ώστε να αναπαυθούν επιτέλους, όσο είναι δυνατόν, οι ψυχές τους.

Η Λύδια Γερακάκη επέζησε από την καταστροφή και σας μεταφέρει τις μνήμες και τις σκέψεις της:

«Το λιγότερο χρέος που έχουμε στους ανθρώπους που έφυγαν με τρόμο και αδιανόητα βασανιστικό τρόπο είναι να ακούσουμε τις ιστορίες τους, να μπούμε για ένα λεπτό στη θέση τους, να βιώσουμε τον πανικό, και την απόλυτη αποχή κάθε κρατικής βοήθειας και συντονισμού εκείνη τη στιγμή.
Ακούγοντας τις ιστορίες τους διαπιστώνετε πως βρήκαν τραγικό θάνατο απροειδοποίητοι, αιφνιδιασμένοι και αβοήθητοι στα αυτοκίνητά τους, στις αυλές τους, στη Λεωφόρο Μαραθώνος, λίγα μόλις μέτρα από τα σπίτια τους. Πνίγηκαν στη θάλασσα παλεύοντας ώρες με τα κύματα και τον καπνό που τους έπνιγε.

Το ψέμα και η παραπληροφόρηση της ελληνικής κοινωνίας ήταν η 2η δολοφονία τους.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα της συγκάλυψης που απειλούσαν τον πραγματογνώμονα να γράψει πως έφταιγε ο αέρας και η άναρχη δόμηση ήταν η 3η δολοφονία τους.»