Καλοκαιρινές διακοπές, καλοκαιρινές εκδρομές

διακοπές

Καλές διακοπές, καλές εκδρομές!

Από τα πιο κλασικά θέματα που θα συζητηθούν σε καφέ με την παρέα, με το που τελειώσουν οι υποχρεώσεις, η σχολή, ή με το που μάθεις την άδεια από την δουλειά. Αρκετοί και αρκετές, βέβαια, το συζητούν πριν καν ακόμη γίνουν τα παραπάνω. Κι αυτό, για τον πολύ απλό λόγο, πως οι διακοπές και οι εκδρομές, πόσο μάλλον του καλοκαιριού, σου δίνουν το κίνητρο να συνεχίσεις και να τελειώσεις οτιδήποτε έχεις να κάνεις, όσο πιο γρήγορα μπορείς. Μόνο και μόνο που ετοιμάζεσαι να κάνεις τα σχέδια σου και για την φετινή χρονιά, ξεφεύγεις από την ρουτίνα, την καθημερινότητα, την πραγματική (και μπορεί κουραστική) ζωή.

Πότε;

Πρώτο και κύριο ζήτημα: το πότε;

Ξεκινάει η συζήτηση και προσπαθείτε με την παρέα σου να βρείτε τις κατάλληλες ημερομηνίες που θα βολεύουν όλους. Πότε θα έχει κανείς άδεια από τη δουλειά; Πότε τελειώνει κανείς ή ξεκινάει τη σχολή; Πότε έχει κανονίσει διακοπές με την οικογένεια; Πότε θα δει το αγόρι ή το κορίτσι του; Πότε θα έχει πληρωθεί; Πότε θα έχει καλό καιρό; Και πάει λέγοντας…

Πού;

Εδώ το θέμα μπορεί να κρατήσει από ώρες μέχρι και μέρες. Προσπαθείτε να βρείτε μέρος που να βολεύει να πάτε όλοι και όλες από το σημείο εκκίνησης του καθενός. Να είναι εύκολα προσβάσιμο. Να μην χρειάζεται μεταφορικό, γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν βγαίνει στο budget. Να είναι οικονομικό. Νησί ή βουνό; Hotel, hostel, εξοχικό ή camping? (Σ’ αυτήν την περίπτωση παίζει και η ερώτηση: οργανωμένο ή ανοργάνωτο;) Και βασικά, να αρέσει σε όλους.

Η στιγμή όμως που έχεις τελειώσει με όλες τις ετοιμασίες και φεύγεις το επόμενο πρωί να πάρεις το καράβι ή το ΚΤΕΛ δεν συγκρίνεται και είναι χαρακτηριστική κάθε χρονιά. Δυσκολεύεσαι κάπως να κοιμηθείς, σκέφτεσαι πώς θα κυλήσει η επόμενη μέρα, ξανατσεκάρεις αν έχεις πάρει όλα όσα χρειάζεσαι και δεν ξεχνάς κάτι, βάζεις ξυπνητήρι και περιμένεις να έρθει το επόμενο πρωί, που θα πεταχτείς από το κρεβάτι, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες μέρες που σου φαίνεται άθλος το να σηκωθείς.

Με το που φτάσεις λοιπόν στον προορισμό σου, ξέρεις μέσα σου πως ξεκινάει μία νέα ιστορία, νέες εμπειρίες, νέες αναμνήσεις με τους φίλους και τις φίλες σου. Με ενθουσιασμό και αγωνία, δημιουργείς τις αναμνήσεις του κάθε χρόνου, του κάθε καλοκαιριού, του κάθε ταξιδιού. Είσαι έτοιμος/η να ζήσεις ανέμελα την επόμενη αξέχαστη ιστορία που θα περιγράφεις σε άτομα που δεν το ζήσανε μαζί σου αυτό το ταξίδι, ή ακόμη καλύτερα ζεις τις στιγμές που θα περιγράφεις μαζί με την παρέα σου γελώντας, όταν θα έχει τελειώσει αυτή η εκδρομή και θα ετοιμάζετε την επόμενη.

Υ.Γ.

Κι αν φέτος δεν προλαβαίνεις, δεν μπορείς οικονομικά, δεν κανόνισες διακοπές με την παρέα, πήγαινε τουλάχιστον μια μικρή εκδρομή, να αλλάξεις παραστάσεις και είναι σίγουρο πως θα νιώσεις πολύ καλύτερα!

Καλές διακοπές, καλές εκδρομές!