Καλή αρχή στους φίλους μας που φεύγουν σε άλλους τόπους

Αρχή

Σχεδόν όλοι έχουμε από ένα φίλο που αποφάσισε να συνεχίσει το δρόμο του σε μια άλλη χώρα, μακριά από οικογένεια, φίλους. Μία νέα αρχή που λέμε.

Μια πολύ θαρραλέα κίνηση που μονάχα πολλά μπράβο μπορεί να αξίζει.

Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση να αφήσει κανείς πίσω του τις συνήθειες, τους ανθρώπους, την καθημερινότητα του. Πολλοί το έχουν σκεφτεί, λίγοι το έχουν τολμήσει, ακόμα λιγότεροι το έχουν καταφέρει. Είναι όμως ταυτοχρόνως μια απόφαση που ενδεχομένως να σε κάνει να νιώθεις ευγνώμων που την πήρες αργότερα. Κάνοντας πράγματα, μεγάλα ή μικρά, για τον εαυτό σου αισθάνεσαι αδιαμφησβήτητα πολύ όμορφα. Φαντάσου λοιπόν την απόλαυση στη γεύση της νέας αρχής και της μεγάλης αυτής αλλαγής.

Θέλει θάρρος να αφήσεις πίσω τις συνήθειες σου, τα γνώριμα μέρη και πρόσωπα της ζωής σου. Στην πραγματικότητα όμως η μόνη απόσταση που σε χωρίζει με τους ανθρώπους σου είναι η χιλιομετρική. Όσα χιλιόμετρα και αν απέχεις από τους δικούς σου ανθρώπους η σύνδεση και η σχέση που έχεις μαζί τους δε χάνεται. Όσο επιθυμείς να έχεις στη ζωή σου ορισμένα άτομα, θα τα έχεις. Σε όποια χώρα και αν ζεις, όποια γλώσσα και αν μιλάς. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση και πρόθεση για ουσιαστική επικοινωνία.

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν ξεθωριάζουν αν τις προσέχουμε. Οι ανθρώπινες σχέσεις δε θα έπρεπε να υπολογίζουν χιλιόμετρα και σύνορα. Αν θες να κρατήσεις κάτι, είναι στο χέρι σου, θέληση και πείσμα χρειάζεται! Όσοι πραγματικά σε αγαπούν και σε νοιάζονται θα είναι εκεί να σε στηρίζουν, να σε ακούν, να αφιερώνουν χρόνο να σου μιλούν. Όσοι πραγματικά σε θέλουν ευτυχισμένο θα κλείσουν τη βαλίτσα μαζί σου και θα σου ευχηθούν από την καρδιά τους να πετύχει. Όσο κι αν θέλουν να σε βλέπουν καθημερινά, θα επιλέξουν να σε στηρίξουν σε αυτή τη νέα σου αρχή. Αυτοί είναι οι άνθρωποί σου και με αυτούς δε θα χαθείς. Άλλωστε τα αεροπλάνα πετούν καθημερινά, ενώνουν μέρη, αλλά και ανθρώπους!

Καλή αρχή σε μια πολύ αγαπημένη φίλη!