Λάθος timing

timing

Λάθος timing. Το ακούμε συχνά είτε ως λάθος είτε ως κακό.

Το λάθος ή αλλιώς κακό timing αναφέρεται λοιπόν σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία εξαιτίας ορισμένων λόγων και συνθηκών, για δύο ανθρώπους δεν ευδοκίμησε μια κατάσταση. Δύο άνθρωποι μπορεί λοιπόν να θέλουν να χτίσουν κάτι από κοινού και λόγω εξωτερικών και μη ελεγχόμενων παραγόντων να μην μπορούν. Το ρίχνουν στην απόσταση, σε άτομα εκτός της σχέσης των δύο και σε οτιδήποτε είναι εύκολο να αποδοθεί ευθύνη. Λίγο άδικο δεν ακούγεται αυτό;

Είναι σύνηθες και λογικό οι καταστάσεις να μην είναι πάντοτε ιδανικές. Στις ανθρώπινες σχέσεις όλα είναι ρευστά και όχι πλήρως ελεγχόμενα. Όπως δυσκολευόμαστε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας τις περισσότερες φορές, με τον ίδιο τρόπο είναι σχεδόν ακατόρθωτο να προβλέψουμε και στη συνέχεια να ελέγξουμε τις συνθήκες στις οποίες δημιουργείται αυτό το «κάτι» ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

«Ήσουν το κατάλληλο άτομο, απλώς ήρθες τη λάθος στιγμή». Πόσο γνώριμη αυτή η φράση; Λοιπόν κάπου εδώ θα διαφωνήσω, αν μου επιτρέπεται. Ναι υπάρχει η λάθος στιγμή. Ναι, υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις. Όμως υπάρχει και το κατάλληλο, το σωστό άτομο που αν όπως προαναφέρθηκε, είναι το σωστό, είναι και το κατάλληλο για να σταθεί δίπλα σου και να φτιάξετε μαζί την κατάσταση, να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο που βλέπετε.

Ενδεχομένως οι λάθος συνθήκες, το λάθος timing, να είναι πιο δυνατό από εσάς. Ενδεχομένως να μην πετύχει ό,τι παλέψετε να χτίσετε. Όμως αναντίρρητα θα χάσετε αν το αφήσετε εξ αρχής να υπερισχύσει και δεν προσπαθήσετε τουλάχιστον να φανείτε πιο δυνατοί από εκείνο. Δε μπορούμε να ελέγξουμε συναισθήματα και συνθήκες πλήρως λοιπόν, σε αυτό καταλήγουμε δίχως αμφιβολία. Μπορούμε όμως να αποφασίσουμε αν θα εγκαταλείψουμε κάτι επειδή οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές, ή θα προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε και να το δυναμώσουμε ώστε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που μπορεί να φέρει το «λάθος timing». Ας αναλογιστούμε λοιπόν, τι αξίζει.