Φροντίζουμε το σώμα μας

σώμα

Φροντίζουμε και προσέχουμε για εμάς. Το σώμα είναι δικό μας και δεν υπάρχει ιδανικό.

Στις μέρες μας κατακλυζόμαστε από εικόνες και πρότυπα «ιδανικών σωμάτων». Γυναίκες και άντρες παρουσιάζονται, κατά κύριο λόγο στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, έχοντας καλοσχηματισμένα, αδύνατα και γυμνασμένα σώματα. Υπάρχει όμως ιδανικό σώμα;

Σαφώς, και είναι σημαντικό να μεριμνούμε ώστε να βρισκόμαστε σε καλή φυσική κατάσταση, να φροντίζουμε το σώμα μας και να το προσέχουμε. Ωστόσο δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από εικόνες και «πρότυπα σώματα» μόνο και μόνο επειδή προωθούνται συνεχώς. Δεν πρέπει να επιθυμούμε να αλλάξουμε το σώμα μας, αποκλειστικά και μόνο για να συμβαδίζει με τα πρότυπα ομορφιάς και σαφώς, δεν πρέπει να ενδιαφερόμαστε μόνο για το οπτικό, το επιφανειακό αποτέλεσμα.

Είναι απαραίτητο να αγαπάμε το σώμα μας. Δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό να θέλουμε να αλλάξουμε κάτι πάνω μας ή να βελτιώσουμε κάτι που δεν μας ικανοποιεί πλήρως. Εξάλλου,  είναι δείγμα πείσματος και σημάδι δύναμης πρώτα να εντοπίζεις κάτι το οποίο δε σε καλύπτει και έπειτα να προσπαθείς να το αλλάξεις, να το αλλάξεις για εσένα και μόνο.

Έχει όμως μεγάλη διαφορά να προσπαθείς για την προσωπική σου αυτή αλλαγή από το να μειώνεις ό,τι για τον οποιοδήποτε λόγο δε σου κάνει και δε σου αρκεί πάνω σου. Το σώμα μας, όπως έχει ακουστεί πολλές φορές, είναι το σπίτι μας και πρέπει να του φερόμαστε τρυφερά.  Δε θα έπρεπε να το αλλάζουμε για κανέναν πέρα από τον ίδιο μας τον εαυτό. Δε θα έπρεπε να λαμβάνουμε καν υπόψιν μας κακεντρεχή και προσβλητικά σχόλια για το σώμα μας. Αν νιώθεις άνετα και όμορφα μέσα στο σώμα σου εσύ ο ίδιος, δεν έχεις ανάγκη να σου επιβεβαιώσει κανένας τίποτα.

Έχουμε χρέος στον εαυτό μας να αγαπάμε και να φροντίζουμε το σώμα μας. Να μάθουμε να ζούμε μέσα σε αυτό χωρίς να το μειώνουμε, χωρίς να το γεμίζουμε ανασφάλειες. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τη δική μας ομορφιά, όσο ρομαντικό κι αν ακούγεται, είναι αλήθεια.