Happy “Valentine’s Day” είπαμε; Δεν είπαμε

Valentine's Day

14 Φεβρουαρίου. Valentine's Day ή Ημέρα των Ερωτευμένων.

Κάθε χρόνο πλησιάζει το Valentine’s Day και ακούμε φίλους και γνωστούς να σκέφτονται πως θα περάσουν αυτή τη μέρα. Κάποιοι είναι σε σχέση και περνούν την ημέρα με το ταίρι τους. Άλλοι είναι φρέσκο-χωρισμένοι, και πάνε να τα πιούν με ένα φιλαράκι, για να ξεχαστούν. Άλλοι, περνούν την ημέρα να σκέφτονται το άτομο με το οποίο είναι ερωτευμένοι, γνωρίζοντας πως αυτό είτε δεν τους σκέφτεται καθόλου, είτε δεν τους σκέφτεται το ίδιο, είτε περνάει τη σημερινή μέρα με άλλο ταίρι. Άλλοι, πάλι, αδιαφορούν για τη συγκεκριμένη μέρα για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους.

Σε όποια κατηγορία ανθρώπων κι αν κατατασσόμαστε, πολλοί από εμάς θα συμφωνήσουμε πως θα ήταν καλό να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για το Valentine’s Day.

 

  • Δεν χρειάζεται να είναι 14 Φεβρουαρίου για να γιορτάσουμε τον έρωτά μας με τον άνθρωπο που θέλουμε. Υπάρχουν αμέτρητες στιγμές για να κάνουμε ένα δώρο, μια γλυκιά κίνηση για το ταίρι μας, είτε είμαστε μαζί είτε όχι.
  • Όσοι είμαστε μόνοι, είναι περιττό να νιώσουμε μοναξιά σήμερα, βλέποντας άλλους ανθρώπους να περνούν χρόνο μαζί. Μας πιάνει μια μελαγχολία που μένουμε μόνοι μας σήμερα (λες και τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου δεν υπάρχουν στιγμές που δεν έχουμε κάποι@ δίπλα μας)
  • Είναι μία μέρα τελείως εμπορευματοποιημένη και προωθημένη από επιχειρήσεις, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία κλπ. κλπ.

Τέλος, σήμερα τα social media κατακλύζονται από ροζ και κόκκινες καρδούλες, λουλούδια, σοκολάτες, αρκουδάκια και οτιδήποτε άλλο μπορούμε να βάλουμε στη φαντασία μας. Δεν είναι κακό, αν μας ζορίζει όλο αυτό το θέαμα, να κάνουμε ένα διάλειμμα από αυτήν την συνεχή πληροφορία. Αντιστοίχως, δεν είναι κακό, όσοι θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την ημέρα αυτή και ίσως να κάνουμε μια πράξη σε ένδειξη του έρωτα μας. Αρκεί πάντοτε να το θέλουμε και να μην πιεζόμαστε λόγω της κοινωνίας γύρω μας.

Η συμβουλή λοιπόν της ημέρας:

Διασκέδασε την ημέρα όπως εσύ θες, με τον άνθρωπό σου,  με τους φίλους σου, με την οικογένεια σου, μόν@ σου, με το κατοικίδιο σου.

Επίσης, είναι απλώς μια μέρα: 14 Φεβρουαρίου, όπως ήταν και 13 και θα είναι και 15.