Περίεργα έθιμα των Χριστουγέννων ανά τον κόσμο

Έθιμα

Κάθε χώρα έχει και τα δικά της έθιμα.

Από άκρη σε άκρη του κόσμου, υπάρχει κάθε χρόνο η ίδια ανυπομονησία για την πιο μαγική γιορτή του χρόνου. Τα Χριστούγεννα. Φωτάκια και λάμψη γεμίζουν τους δρόμους και τα σπίτια σε όλη τη γη. Υπάρχουν κάποια έθιμα όμως που έχουν σε περιοχές του κόσμου τα οποία είναι άξια αναφοράς και ενδιαφέροντος.

Στην Βουλγαρία

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι πολύ πλούσιο. Αποτελείται από 12 διαφορετικά φαγητά. 12 φαγητά όσα και οι μήνες του χρόνου, ένα φαγητό για κάθε μήνα του έτους.

Στη Λετονία

Η ανταλλαγή των δώρων δε γίνεται στις 25 ή στις 31 Δεκέμβρη. Αντ’ αυτού σε κάθε μέρα των γιορτών αντιστοιχεί ένα δώρο. 12 μέρες των γιορτών, 12 διαφορετικά δώρα για τους αγαπημένους τους.

Στην Ιρλανδία

Τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων, όλοι τοποθετούν ένα αναμμένο κερί στο παράθυρο το οποίο βλέπει στο δρόμο. Η κίνηση αυτή συμβολίζει το καλωσόρισμα της Μαρίας και του Ιωσήφ οι οποίοι τη νύχτα εκείνοι ψάχνουν ένα κατάλυμα.

Στην Κίνα

Δεν συνηθίζεται να στολίζεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά ένα διαφορετικό δεντρο. Το δέντρο του φωτός με λουλούδια και πολλά φωτάκια.

Στην Αργεντινή

Το βράδυ των Χριστουγέννων, βγαίνουν στους δρόμους και πυροβολούν με τα όπλα τους.

Στην Αγγλία

Το βράδυ της παραμονής αφήνουν μπράντι για τον Άγιο Βασίλη που θα κατέβει στα σπίτια για να γεμίσει τις κάλτσες που έχουν κρεμάσει τα παιδιά με γλυκά, καθώς και καρότα ώστε να τραφεί ο Ρούντολφ.

Στην Ιταλία

Με έναν ήχο κανονιού που ακούγεται από την πόλη της Ρώμη σηματοδοτείται η έναρξη των εορτασμών. Την παραμονή των Χριστουγέννων ντυμένα βοσκοί τα παιδιά βγαίνουν στο δρόμο και λένε τα κάλαντα ενώ τους κερνάει γλυκά και ξηρούς καρπούς ο κόσμος.