Επιστροφή στο «Lockdown»

Lockdown

Lockdown: Γνωστή έννοια σε όλους μας πλέον

Ξανά στο “lockdown” λοιπόν.  Μία επιστροφή που η αλήθεια είναι  ότι την περιμέναμε. Όλη η Ευρώπη, και όχι μόνο, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια της μετάλλαξης όμικρον. Τα κρούσματα ανεβαίνουν καθημερινά σε τρομακτικά επίπεδα.

Στην Ελλάδα είμαστε ήδη σε πενταψήφιο και ως Πρωτοχρονιά ίσως ξεπεράσουμε τα 30.000 ημερησίως. Στην Αγγλία έχουν ήδη αγγίξει τον εξαψήφιο αριθμό μολύνσεων. Το θετικό, ή το «θετικό» είναι πως προς το παρόν αυτή η νέα μετάλλαξη δεν δείχνει να είναι τόσο βαριά, και ας μεταδίδεται πιο εύκολα.

Οι φετινές γιορτές για όλους μας είναι αρκετά δύσκολες. Οι περισσότεροι γνωστοί και φίλοι, πέρασαν τα εορταστικά τραπέζια αγκαλιά με τα θετικά τεστ και τα χαρτομάντιλα. Δύσκολα κανονίζουμε σχέδια για εξόδους, διακοπές έως και απλά να δούμε τους φίλους μας.

Ο φόβος υπάρχει και μεγαλώνει διαρκώς, καθώς και οι εμβολιασμένοι ασθενούν με την Ο. Και εμείς, μάλλον καλά θα το περάσουμε έχοντας ολοκληρώσει και την αναμνηστική δόση, αλλά για τους γονείς μας και τους παππούδες μας που συνηθίζεται να βλέπουμε τέτοιες μέρες, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το ίδιο.

Για άλλη μία χρονιά λοιπόν, η λέξη που έχει πάρει τη θέση της καλύτερής μας φίλης, είναι η υπομονή. Υπομονή, και ίσως του χρόνου τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Υπομονή, γιατί ξέρουμε ότι χάνουμε τα καλύτερά μας χρόνια αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

Προς το παρόν η γενιά μας δεν είχε την ευκαιρία να ζήσει μία φυσιολογική φοιτητική ζωή. Δεν είχε την ευκαιρία να ζήσει γενικότερα την ζωή που αρμόζει σε αυτή την ηλικία. Να βγαίνουμε έξω και να μην υπάρχει ο φόβος μην κολλήσουμε. Να μην φοβόμαστε να φλερτάρουμε και να γνωρίσουμε νέο κόσμο γιατί μπορεί να είναι πιθανά κρούσματα.

Υπομονή λοιπόν και όλα θα πάνε καλά. Ας ελπίζουμε ότι το «lockdown» που ανακοίνωσε ο Πλεύρης τη Δευτέρα θα είναι όντως 2 εβδομάδες, και πως τα σχήματα λόγου στο Lockdown, δεν θα αντικατασταθούν με την πραγματική έννοια που ζούσαμε πέρσι.

Καλή και ασφαλή πρωτοχρονιά λοιπόν. Όσοι θα την περάσετε μόνοι σας κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο, φροντίστε να το κάνετε να αξίζει. Άλλωστε όταν δεν είμαστε καλά, ψυχολογικά από την κλεισούρα, μόνο εμείς μπορούμε να μας κάνουμε να νιώσουμε καλύτερα.

Κάντε λοιπόν ότι αισθάνεστε, ακούστε τη μουσική σας, δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες, και περάστε όσο πιο ευχάριστα μπορείτε την, ας ελπίζουμε, μοναδική πρωτοχρονιά που θα περάσετε μόνοι σας.

Όσο για το Lockdown, ας είναι λίγο και να φτάνει. Να βοηθήσει και να σταματήσει. Για να δούμε τι θα γίνει.