Και όταν ο πρώην βρίσκει τον επόμενο τι;

πρώην

Τι γίνεται όταν ο πρώην άνθρωπος σου βρίσκει τον επόμενο;

Κι ήρθε η μέρα που προχώρησες. Ήρθε η μέρα που σε είδα να κρατάς ένα ξένο χέρι σφιχτά. Ήρθε το πρωινό που χαμογέλασες σε άλλη καλημέρα από τη δική μου. Και ξέρω πλέον πως άλλα χείλη θα φιλάς για καληνύχτα και άλλα μάτια θα κοιτάς όταν ανοίγεις τα δικά σου.

Έρχεται λοιπόν η στιγμή εκείνη που μαθαίνεις πως εκείνος που συνήθιζες να αποκαλείς άνθρωπο σου, είναι πλέον με κάποιον άλλον άνθρωπο. Πιθανότατα ακόμη έχεις συναισθήματα για εκείνον. Παγώνεις στο άκουσμα ενός τέτοιου νέου. Εικόνες και αναμνήσεις πλημμυρίζουν το κεφάλι σου. Στιγμές που έχετε ζήσει μαζί πλέον με διαφορετικό τον ένα πρωταγωνιστή εκ των δύο. Πλέον είσαι απλός παρατηρητής. Απλός παρατηρητής στη ζωή ενός ανθρώπου που για εσένα σημαίνει τόσα. Σκληρό δεν ακούγεται;

Πράγματι, ίσως το γεγονός πως ο άνθρωπος αυτός προχώρησε σε κάνει να αισθάνεσαι ένα κενό το οποίο πιστεύεις δε θα γεμίσει ποτέ. Σε διακατέχει ο θυμός, θυμός με τον εαυτό σου, θυμός με εκείνον, θυμός με το τρίτο για εσένα πρόσωπο, θυμός με εσάς τους δύο που δεν τα καταφέρατε. Έπειτα λυπάσαι. Λυπάσαι γιατί σου είναι δύσκολο ακόμα και να φανταστείς τον «άνθρωπό σου» πλάι σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Δεν πρέπει όμως ποτέ να αφήνεις κάποιο γεγονός ή κάποια κατάσταση να σε καταβάλει σε βαθμό τέτοιο που θα έφτανες σε σημείο να χάσεις κάποιο κομμάτι σου, κάποιο κομμάτι του εαυτού σου. Ό,τι και να σου συμβαίνει οφείλεις πρώτα από όλα σε εσένα τον ίδιο να κοιτάξεις και να προστατέψεις τον εαυτό σου, να σταθείς στα πόδια σου. Δεν έχει να κάνει με ικανοποίηση του εγωισμού σου αλλά με το να φροντίσεις τον εαυτό σου. Να προστατευτείς από οτιδήποτε μπορεί να σε πληγώσει και να αποτρέψεις οποιαδήποτε συναισθηματική φθορά.

Λοιπόν ναι, είναι σκληρό εκείνος που βρισκόταν κοντά σου όσο κανείς να έχει επιλέξει πλέον κάποιον άλλο πλάι του. Και θα πονέσεις και θα νευριάσεις και θα το αφήσεις να σε διαπεράσει. Θα το αφήσεις να κάνει τον κύκλο του, να μην το στριμώξεις κάτω από το χαλί γιατί κάποια στιγμή δε θα το δεις, θα σκοντάψεις και θα πέσεις. Και μέχρι τώρα έχεις σταθεί όρθιος, αυτό είναι το σημαντικό, μην το ξεχνάς.