Κεφάλαιο συγκατοίκηση

Συγκατοίκηση

Συγκατοίκηση: Μια περίοδος, που πολλοί περνάμε ή θα περάσουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Είτε αυτό σημαίνει συγκατοίκηση στο πανεπιστήμιο με κάποιον δικό μας άνθρωπο είτε με τον σύντροφό μας στη συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση, για να πετύχει η συγκατοίκηση και να μην καταλήξετε να μην μιλάτε σε λίγο καιρό, πρέπει εξ αρχής να γίνουν κάποια πράγματα.

Οικονομικά

Καλό θα ήταν να ξεκαθαριστεί από την αρχή η οικονομική άνεση του καθενός. Αυτό, και να βρείτε σπίτι στα μέτρα σας, που κανένας από τους δύο δεν θα βρεθεί στην άβολη θέση του να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα. Δεύτερον, καλό θα ήταν να περιορίζετε, όσο μπορείτε τα κοινά ψώνια του σπιτιού. Πέρα από τα τελείως απαραίτητα, ζάχαρες, αλεύρια, κλπ., ο καθένας ας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και να ψωνίζει τα δικά του πράγματα. Είτε είναι για το μπάνιο, είτε φαγώσιμο, είτε ό,τι άλλο τέλος πάντων. Γενικά επειδή αρκετός κόσμος ξεχνιέται πολλές φορές με το τι χρωστάει, και άθελά του πολλές φορές, δεν είναι κακό να το υπενθυμίζετε ευγενικά. «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους»

Προσωπικός Χώρος

Το να είστε συγκάτοικοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε και όλη την ώρα μαζί. Καμιά φορά, μπορεί ο ένας από τους δύο να θέλει να κάτσει μόνος του στο δωμάτιο του. Δεν είναι κακό αυτό. Όλοι οι άνθρωποι έχουν που και που την ανάγκη να απομονωθούν και να περάσουν λίγο χρόνο με τον εαυτό τους. Καλό είναι λοιπόν, για να μην δημιουργούνται περαιτέρω συγκρούσεις ή εντάσεις, να σεβόμαστε την επιλογή του συγκάτοικού μας και να μην πιέζουμε καταστάσεις.

Παραξενιές

Και ποιος άνθρωπος δεν έχει παραξενιές. Καλό είναι λοιπόν πριν πάρετε την απόφαση να συγκατοικήσετε με κάποιον, να συζητήσετε πρώτα τις παραξενιές σας και να δείτε αν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα με αυτά τα δεδομένα. Αν ναι, τότε το μόνο που μένει είναι στη συνέχεια, στη συγκατοίκηση δηλαδή, να σέβεστε τις παραξενιές του άλλου, αφού τις ξέρατε και από πριν, και να μην δημιουργείτε προβλήματα και εντάσεις.

Γενικότερα, αν πριν την απόφαση έχετε συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα και τα έχετε κανονίσει, τότε δύσκολα θα πάει κάτι λάθος. Καλό είναι λοιπόν, να βάλετε τις ντροπές στην άκρη και να είστε ειλικρινείς και με τον εαυτό σας, και με τον πιθανό συγκάτοικο. Έτσι λοιπόν, οι πιθανότητες για μία αρμονική και καλή συγκατοίκηση θα είναι με το μέρος σας.

Καλή τύχη.