Να προσέχεις πάντα τον καλύτερό σου φίλο

ζώων

Καθημερινά μας γίνονται γνωστά περιστατικά κακοποίησης αδέσποτων ή και οικόσιτων ζώων.

Κάθε μέρα ακούμε για την αύξηση των εγκαταλείψεων ζώων. Εγκαταλείψεις αθώων πλασμάτων από ανθρώπους που αποδείχθηκαν ανεύθυνοι και ανίκανοι να τα φροντίσουν. Περιστατικά βίας σε ανυπεράσπιστα πλάσματα. Υιοθεσίες που κατέληξαν σε εγκατάλειψη, επειδή το κουτάβι ή το γατάκι μεγάλωσε και «έπαψε να είναι πια γλυκό». «Επειδή το κουτάβι κάνει πολλές ζημιές». «Επειδή το γατί έχει χαλάσει όλο το σπίτι». Ένα σωρό δικαιολογίες ενώ στην πραγματικότητα η αλήθεια είναι μία.

«Κρίθηκες ανίκανος να αναλάβεις μια ζωή υπ’ ευθύνη σου!»

Αν αποφασίσεις να υιοθετήσεις κάποιο ζώο πρέπει να είσαι σίγουρος πως θα καταφέρεις να φέρεις εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις που αυτομάτως θα έχεις απέναντί του. Μόλις μπει στο σπίτι σου θα γίνει μέλος της οικογένειάς σου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάς πως και αυτό είναι μια ζωή. Σε έχει ανάγκη για να επιβιώσει πλέον.

Αυτό που δε λαμβάνεις υπόψιν σου, σίγουρα, για να φτάσεις στο σημείο να το εγκαταλείψεις όμως, είναι πως κι εσύ το χρειάζεσαι κοντά σου. Ένα ζώο στο σπίτι και στη ζωή σου θα σου χαρίσει πολλά παραπάνω από όσα μπορείς να φανταστείς. Η αγάπη που δίνουν αυτά τα πλάσματα είναι ανιδιοτελής. Σου αφιερώνουν την ίδια τους τη ζωή. Είναι πιστά σε εσένα όσο κανένας. Σου δίνουν αγάπη δίχως να περιμένουν τίποτα να πάρουν πίσω. Ένα χάδι και μια λιχουδιά τους φτάνει και τους περισσεύει.

Εκτός από το να είναι για εσένα η πιο γλυκιά συντροφιά και ο καλύτερος σου φίλος, ένα ζώο, όσο απίθανο κι αν ακούγεται, μπορεί να σου διδάξει πως είναι να αγαπιέσαι και να αγαπάς. Δε θα σε πληγώσει ποτέ. Θα σε γεμίσει ίσως γρατζουνιές και σημάδια όσο είναι μικρό και αποζητά παιχνίδια, αλλά ποτέ δε θα σου δημιουργήσει τραύματα ψυχικά, ποτέ δε θα σε ταλαιπωρήσει.

Τόσες και τόσες περιπτώσεις ανθρώπων που δήλωσαν πως ένα ζώο τους άλλαξε τη ζωή. Τόσοι και τόσοι που υιοθέτησαν ζώα μικρής ηλικίας και δεν τα άφησαν επειδή «ήταν ανυπόφορα με τις ζημιές τους». Άνθρωποι ευτυχισμένοι οι οποίοι έχουν δίπλα τους, ευτυχισμένους τους καλύτερους τους φίλους! Άνθρωποι που μοιράζονται τη ζωή τους με αυτά τα πλάσματα, που δε μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς τη συντροφιά τους. Άνθρωποι, λοιπόν, που δεν διανοούνται να τα εγκαταλείψουν, πόσο μάλλον να τα κακοποιήσουν. Άνθρωποι που αξίζουν την αγάπη των ζώων!

Είναι αδιανόητο να μας γίνονται γνωστά σε καθημερινή βάση τόσα περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων. Ως νέος και κυρίως ως άνθρωπος οφείλεις να τα προστατεύεις ή τουλάχιστον να μην τα ενοχλείς. Προσωπική μου συμβουλή, αν μου επιτρέπεται, βάλε ένα ζώο στη ζωή σου, βάλε ένα φίλο διαφορετικό από τους άλλους και δε θα χάσεις. Σου εγγυώμαι θα κερδίζεις καθημερινά.

Άνοιξε το σπίτι και την αγκαλιά σου για ένα ζώο. Κι έπειτα κόσμος του δεν θα περιστρέφεται απλώς γύρω από εσένα. Έπειτα θα είσαι εσύ ο ίδιος του ο κόσμος. Αναλογίσου λοιπόν αν το αφήσεις τι θα συμβεί στον κόσμο του.