Να ταξιδεύεις… Πάντα να ταξιδεύεις!

Να ταξιδεύεις... Πάντα να ταξιδεύεις!

Λένε πως τα ταξίδια είναι τα μοναδικά που μπορείς να αγοράσεις και να σε κάνουν πλούσιο.

Είναι από τις λίγες επενδύσεις οι οποίες είναι σίγουρο πως θα σου επιστρέψουν κέρδη. Όσο ταξιδεύεις, αδιαμφισβήτητα, γίνεσαι πλουσιότερος. Πλουσιότερος σε εμπειρίες, εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές, ακούσματα. Γνωρίζοντας άλλους πολιτισμούς, γνωρίζεις νέους κόσμους, έρχεσαι σε άμεση επαφή με ένα κομμάτι της ψυχής των ανθρώπων του κάθε τόπου. Δεν βλέπεις μόνο τα όμορφα και γραφικά τοπία κάθε πόλης και χωριού αλλά έρχεσαι σε στενή επαφή με την κουλτούρα του κάθε λαού, γεύεσαι τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που οι ίδιοι δίνουν ζωή και πλαισιώνουν όλα αυτά τα μέρη που επισκέπτεσαι.

Από τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία να ψάξεις εισιτήρια, κατάλυμα, αξιοθέατα ξεκινάει μια  μοναδική εμπειρία. Η λαχτάρα να ανακαλύψεις το καινούριο είναι μεγάλη, η αδημονία απερίγραπτη. Οι μέρες μετρούν αντίστροφα μέχρι να φτάσουν σε εκείνη της αναχώρησης. Και όταν επιτέλους η μέρα εκείνη φτάσει σε πλημμυρίζουν ανάμεικτα συναισθήματα. Χαρά, άγχος, αγωνία, ενθουσιασμός για τα νέα μέρη και τα άτομα που θα συναντήσεις. Κατά κύριο λόγο όμως σε διακατέχει η ανυπομονησία για την εξερεύνηση του καινούριου. Περιμένεις πως και πως τη στιγμή που θα φτάσεις στον προορισμό σου. Τη στιγμή που θα κατέβεις από το πλοίο, το αεροπλάνο ή το τρένο στο σταθμό της άφιξης. Το συναίσθημα αυτό κάνει τη διαδρομή εντονότερη και να αξίζει ακόμα περισσότερο.

Σίγουρα, είναι αναγκαίο ένα διάλειμμα που και που από την καθημερινή σου ρουτίνα και τι καλύτερο από το να συνδυαστεί με μια εξόρμηση σε μέρη ξένα; Πραγματοποιώντας ένα ταξίδι κάνεις ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό σου. Μέσα από αυτό βρίσκεις τον εαυτό σου, ανακαλύπτεις νέες πτυχές του και εξελίσσεσαι. Αποστασιοποιείσαι από την καθημερινότητα και καταφέρνεις να δεις καταστάσεις, που ενδεχομένως σε απασχολούσαν, από μία άλλη οπτική γωνία, πιο απλή. Στα ταξίδια αισθάνεσαι ελεύθερος, δίχως υποχρεώσεις, δίχως άγχη, αφιερώνεις το χρόνο σου αποκλειστικά στην εξερεύνηση του άγνωστου, δίνεις χρόνο και χώρο στον εαυτό σου. Γίνεσαι πιο δημιουργικός καθώς εμπλουτίζεις τον εσωτερικό σου κόσμο με τις αναμνήσεις που ο ίδιος δημιουργείς. Αδειάζεις το μυαλό σου από έγνοιες, που πιθανότατα σε ταλαιπωρούν και το γεμίζεις  με όλες τις εμπειρίες και τίς εικόνες που αποκομίζεις. Λένε μάλιστα πως όταν ταξιδεύουμε ο οργανισμός μας εκκρίνει ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευτυχίας δηλαδή.

Κάθε ευκαιρία λοιπόν που σου δίνεται να ταξιδέψεις πρέπει να εκμεταλλεύεται. Από την πιο μικρή απόδραση στο διπλανό νομό σου, μέχρι και ένα υπερατλαντικό ταξίδι συλλέγεις  στοιχεία και στιγμές από όσα βλέπεις και ζεις που μένουν στη μνήμη σου χαραγμένα. Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι δε γυρίζεις ποτέ ίδιος. Κάτι μέσα σου είναι διαφορετικό, κάτι μέσα σου είναι πιο πλούσιο. Αξίζει λοιπόν – και με το παραπάνω – να επενδύεις στα ταξίδια και στις εκδρομές καθώς ταυτοχρόνως επενδύεις στην προσωπική σου ανάπτυξη. Αν υπάρχει όρεξη και πείσμα μπορείς να καταφέρεις να φτάσεις όπου έχεις φανταστεί!