Τα κορίτσια στην Αγγλία φοβόμαστε να πάμε σε club

Τα κορίτσια στην Αγγλία φοβόμαστε να πάμε σε club

Το γνωστό ως χάπι του βιασμού ή spiking έχει πλέον πάρει μια πιο σύγχρονη μορφή στα club του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η νέα μορφή του λοιπόν, είναι ενέσιμη και έχει τρομοκρατήσει τις κοπέλες που θέλουν απλά να περάσουν καλά. Και ναι, μπαίνουν στα κλαμπ και κάνουν ένεση με αυτή την ουσία σε, κυρίως, κοπέλες.

Η επόμενη μέρα

Σύμφωνα με τις πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τα κορίτσια ξυπνάνε το επόμενο πρωί, αν είναι τυχερές σπίτι τους, δίχως να θυμούνται τίποτα από το προηγούμενο βράδυ και με ένα κόκκινο σημάδι κάπου στο σώμα τους. Και όχι, δεν είναι η μεγάλη ποσότητα αλκοόλ που έχουν την τάση να καταναλώνουν.

Στα social media όλο και περισσότερο βλέπουμε φοιτήτριες να μοιράζονται την δική τους εμπειρία μετά την «νάρκωση» που υπέστησαν σε κάποια νυχτερινή έξοδο.

Το μετά

Σίγουρα δεν συμβαίνει μόνο σε κορίτσια, παρόλα αυτά, όπως και με τα περιστατικά κακοποίησης γενικότερα, η πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι γένος θηλυκού.  Μετά από την ιστορία με την Sarah Everard κιόλας, η επιμονή για μια πιο ασφαλή κοινωνία είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Όπως άλλωστε και θα έπρεπε. Παρόλα αυτά, η ναρκωτική ουσία που βάζουν στα ποτά η ακόμα κάνουν με ένεση στα κορίτσια στα κλαμπ, είναι ο νέος τρόμος στην λίστα μας για το τι θα πρέπει να προσέχουμε στις εξόδους μας.

Υπάρχει μια κινητοποίηση στα social media από κοινότητες πανεπιστημίων που απαιτούν να υπάρχουν πιο ασφαλή μέτρα για την είσοδο στα club. Πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι ασφάλειας στην είσοδο των κλαμπ για να ελέγχουν τις ταυτότητες και τα εισιτήρια, θα μπορούσαν να κάνουν και έλεγχο στο τι υπάρχει στην κατοχή του κάθε πελάτη. Σίγουρα ακούγεται χρονοβόρο, αλλά μπροστά στην ασφάλεια και στην υγεία των πελατών, είναι από τα απαραίτητα που πρέπει να συμβούν.

Το θετικό είναι ότι κάποια νυχτερινά μαγαζιά έχουν ήδη βγάλει ανακοίνωση για κάποια νέα μέτρα προς την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Ακόμα και αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό. Πριν λίγους μήνες ο πρωθυπουργός της Αγγλίας σε δήλωσή του είχε αναφέρει ότι οι γυναίκες πρέπει να νιώθουν ασφάλεια στους δρόμους και να μην φοβούνται να πέσουν θύμα κακοποίησης. Τώρα όμως, εκτός από τους δρόμους φοβόμαστε και τα  θεωρητικά ασφαλή μαγαζιά.

Αν και ξέρουμε ότι οι δράστες δεν κάνουν πίσω, απλά εξελίσσουν τις μεθόδους τους, ελπίζουμε οι φωνές μας να ακουστούν, και η κατάσταση να διορθωθεί σύντομα. Μέχρι τότε, ας δούμε τι θα γίνει και ποιος πραγματικά θα ενδιαφερθεί για να σταματήσει ή έστω να περιοριστεί αυτή η νεα μορφής εγκληματικής δράσης.